Zonnesystemen

Zonnepanelen zijn er vele soorten en kwaliteiten. En ook andere vormen vinden hun weg. En misschien nog wel belangrijker zijn de omvormers, die de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. Zodat er een lamp op kan branden. Voor een advies op maat, een passende offerte en kwaliteit van product, bieden wij zonnesystemen van enkele kwalitatieve merken. Solarworld, een duits zonnepaneel en SolarEdge als topproduct van omvormers, bieden wij graag aan.

ZO WERKT EEN ZONNESYSTEEM

Omvormer

Montage systeem

Installatie meterkast

Energie terug leveren

De zon is van alle tijden!

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. PV is een afkorting van het Engelse woord ‘Photo Voltaic’. Dit betekent ‘Photo’ (=licht) en ‘Voltaic’ (=elektriciteit)', in het Nederlands fotovoltaïsch genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit een aantal in serie geschakelde  zonnecellen.  De praktische uitvoering komt er op neer dat de verschillende zonnecellen gelamineerd worden, aan de bovenkant afgedekt met een glasplaat en vervolgens wordt er een aluminium frame om bevestigd ter bescherming. Zo ontstaat een paneel dat makkelijk te vervoeren en te monteren is.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt:

1. Polykristallijn zonnepanelen
2. Monokristallijn zonnepanelen
3. Dunne film zonnepanelen

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.23.03

polykristalijn
zonnepaneel

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.21.55

monokristalijn
zonnepaneel

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.16.48

dunnefilm
zonnepaneel

Omvormers

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit is dan nog niet meteen klaar voor gebruik in huis. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom, terwijl wij wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen altijd geïnstalleerd met een omvormer die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze stroom gebruikt u vervolgens voor uw elektronische apparaten, zoals de televisie, vaatwasser en koelkast.

Met de omvormer is het mogelijk de opgewekte energie te monitoren met een persoonlijke app. Zo weet u wat u ieder uur, dag, maand of jaar heeft opgewekt.

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.03.33

solar edge

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.56.11

fronius

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.41.29

growatt

Met de zon ziet alles er anders uit...

Montage systeem

Voor schuine- en platte daken is er en breed pakket aan innovatieve, sterke, lichte en duurzame montagesystemen voor zonnepanelen beschikbaar. Wij leveren voor alle denkbare situaties een complete oplossingen voor elk type dak.

De verschillende montage systemen zijn uitvoerig getest en geschikt om minimaal 30 jaar mee te gaan. Onze monteurs zijn vakkundig en goed op de hoogte van de werkwijze om het montagesysteem te kunnen installeren.

Graag denken wij met u mee en helpen u de juiste keuze te maken zodat u rustig kunt genieten van zonne-energie.

Op het dak van deze ondernemer liggen 60 zonnepanelen, die (mee dankzij de SDE-subsidie) goed renderen. 12MNDN heeft het gehele traject verzorgd: van advies, subsidie-aanvraag tot realisatie.

platdak montagesysteem

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.13.42

schuin dak
montagesysteem

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.27.14

staalplaten dak of  indak
montagesysteem

Heeft u de BTW al terug gevraagd?

"Particulieren die een zonnesysteem aanschaffen kunnen de BTW terug krijgen van de Belastingdienst"

Installatie meterkast

De omvormer wordt via een elektriciteitskabel (vanaf omvormer naar meterkast) door een erkend elektriciën (Uneto-VNI en SEI) aangesloten op een aparte groep in de meterkast.

Bij inventarisatie wordt direct gekeken naar de bestaande situatie van de meterkast, eventuele gebreken worden direct meegenomen in ons voorstel en tijdens montage uitgevoerd.

Wij zorgen altijd voor een veilig systeem dat voldoet aan de laatste normeringen. Nu is het systeem klaar om energie terug te leveren aan het net.

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.35.13

meterkast

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.34.22

aan het werk

Combineer en bespaar nog meer......

Er zijn verschillende oplossingen om uw energieverbruik te reduceren

Energie terug leveren

Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet, dit is wettelijk bepaald in Nederland.

Na installatie dient u uw zonnesysteem aan te melden op energieleveren.nl zodat de energiemaatschappij weet dat u gaat terugleveren. Uw energiemaatschappij  bekijkt dan of uw elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering.

Op uw energierekening staat hoeveel stroom u geleverd heeft gekregen van de energieleverancier. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u heeft terug geleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen.

U moet de elektriciteit via dezelfde aansluiting terugleveren als waarmee de leverancier je elektriciteit levert. Alleen dan is saldering mogelijk.

De regels voor saldering en terugleververgoeding gelden alleen als u een kleinverbruikersaansluiting heeft. Dat is een aansluiting van maximaal 3x80 Ampère. Uw energieleverancier kan aangeven welke aansluiting u heeft.

Heeft u een grotere aansluiting dan 3x80 Ampère, vraag ons naar de mogelijkheden.

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.50.33

elektriciteitsmeter

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.53.17

energiefactuur

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.56.21

monitoring

SERVICE

Subsidie aanvragen

Er zijn verschillende subsidies en aantrekkelijke leningen mogelijk om uw woning of bedrijfspand  energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger. Snel en eenvoudig een advies, wij adviseren u graag.

BTW teruggave

Als u als particulier zonnepanelen aanschaft kunt u de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Uw kostenvoordeel wordt hierdoor nog eens vergroot. Maak dus direct gebruik van de BTW-teruggave service en bespaar meer!

Onderhouds contracten

Op de zonnepanelen kan vuil achterblijven welke rendementsverlies tot gevolg hebben. Met een van onze onderhouds contracten wordt het rendement verhoogt en heeft u verder geen omkijken naar het systeem.

Persoonlijk contact

Voor vragen en/of advies kan je ons makkelijk bereiken via telefoon, mail of bezoek ons servicepunt, gelegen op de “Eco-factorij” in Apeldoorn. Voor een persoonlijk gesprek en een heerlijke kop koffie. Je bent van harte welkom.